High-stakes valgtvister ledes til højesteret

Spread the love

Advertisement

Last Updated on April 30, 2020 by admin

Højesteret stod denne uge over for republikanske anmodninger om at gennemgå tvister i afstemningsregler i vigtige slagmarkstater, der potentielt kunne forme konturerne af præsidentens løb.

Dommerne på fredag ​​blev enige om at høre et GOP-tilbud om at genoplive stemmegrænser i Arizona, den første valgrelaterede kamp, ​​der blev taget op af retten efter Justitsdød. Ruth Bader GinsburgRuth Bader Ginsburg Court bøder kirken i Californien, 000 for gentagne gange at trodse sundhedsordrer Fauci beder om at ‘bære en maske’ topliste over mest bemærkelsesværdige 2020-citater Højesteret ser nye anmodninger om religiøse COVID-19 udskæringer MERE, en standhaftig liberal og hård forsvarer af stemmerettighederne.

Juridiske eksperter siger, at sagen i Arizona sandsynligvis ikke vil blive afgjort før efter valget den 3. november. Men også verserende for retten er andragender fra republikanere og deres allierede om at tage sager op vedrørende afstemningsregler i Pennsylvania og South Carolina, og en tvist fra Wisconsin er muligvis ikke langt bagefter.

Hundredvis af valgrelaterede kampe udspiller sig i øjeblikket i lavere domstole i det, der er det mest intensivt retssagsvalg i USAs historie. Generelt omfatter de, hvordan stemmesedler afgives, og hvordan stemmer tælles, med uenigheder om alt fra, om et vidne skal være til stede, når man afslutter en fraværende afstemning, til kamp om forfaldsdatoer for poststemmer.

Den republikanske nationale komité har lovet 20 millioner dollars i denne cyklus til at modsætte sig demokratisk støttede bestræbelser på at lette afstemningsbegrænsningerne, mens Biden sagde, at hans kampagne har samlet 600 advokater til valgrelaterede retssager.

Højesteret har allerede taget skridt – eller nægtet at handle – i adskillige valgrelaterede sager i denne cyklus, hvor domstolens flertal generelt vælger at afvise statslige og lokale embedsmænds ønsker om afstemningsregler.

Advertisement

Disse sager blev behandlet inden Ginsburgs død forlod retten med kun tre liberale dommere. Retten er nu klar til at skifte længere mod højre med den forventede ankomst til Præsident TrumpTrump opfordrer Georgia AG til ikke at få andre republikanere til at modsætte sig valgsag: rapporter Pennsylvania GOP-leder om at bryde med Trump om valg: ‘Jeg ville få mit hus bombet i aften’ Lovgivere opfordrer til at sænke sundhedsomkostningerne for at imødegå forskelle i pandemi MEREtredje kandidat til højesteret, dommer Amy Coney Barrett, hvis bekræftelse ville cementere et 6-3 konservativt flertal.

Trump har på sin side forudsagt, at højesteret vil spille en vigtig rolle ud over valgdagen den 3. november. Han har gentagne gange hævdet uden grunde faktisk, at en stigning i udsendte afstemninger vil invitere udbredt vælgerbedrageri, der kræver retssager for at løse.

”Vi har brug for ni dommere,” sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus fire dage efter Ginsburgs død den 18. september. ”Det har du brug for med de uopfordrede millioner af afstemninger, de sender. Det er en fidus. ”

De valgrelaterede tvister præsenterer de første prøver på, hvordan den rettskiftende domstol vil nærme sig stemmeretten. Med valget lidt mere end en måned væk, er det stadig at se, om retten vil løse disse eller andre valgrelaterede tvister inden 3. november.

Mandag bad Pennsylvania-republikanerne dommerne om at standse en større statsretskendelse, der forlængede forfaldsdatoen for brevstemmer. Hvis det får lov at stå, kan højesterets afgørelse i Pennsylvania være med til at forme løbet mellem Trump og Biden i Keystone State, som præsidenten vandt med lidt over 44.000 stemmer i 2016.

I Pennsylvania-domstolens afgørelse tidligere på denne måned kræves det, at valgembedsmænd accepterer stemmesedler, der er poststemplet inden valgdagen, så længe de ankommer inden for tre dage. Afgørelsen blev betragtet som en sejr for demokraterne, da Biden-vælgere er mere tilbøjelige end Trump-tilhængere til at stemme med posten.

I domstolsindlæg bad de øverste embedsmænd fra Pennsylvania’s GOP-holdede lovgiver og statslige republikanske partimedlemmer den amerikanske højesteret om at sætte afgørelsen på pause, mens de formelt appellerede til dommerne. Retten fastsatte en kommende mandagsfrist for en besvarelse.

Stemmerettssagen i Arizona blev indgivet for måneder siden, men blev drøftet for første gang tirsdag, da dommerne samledes privat til det første møde i den nye periode.

Sagen vedrører et bud fra republikanerne om at genindføre et par af Arizona-stemmerettighedsbegrænsninger, som en lavere domstol nedlagde som racemæssigt diskriminerende. I sin afgørelse mod GOP sagde den 9. appeldomstol, at grænserne for afstemning havde potentialet til at gøre det sværere for folk i farve at afgive afstemning i Grand Canyon State.

En af de omstridte politikker handler om, hvordan valgadministratorer i Arizona skal håndtere afstemninger, der afgives på det forkerte valgsted eller område. Under Arizona’s regel uden for området, som har sine rødder i en politik, der går tilbage til 1970’erne, er administratorer forpligtet til at smide enhver forkert afstemning i sin helhed.

Republikanere i Arizona siger, at politikker uden for området er almindelige i hele USA og hjælper med at sikre, at ikke-kvalificerede vælgere ikke afgiver afstemning i lokale løb for embedsmænd, der løber for at repræsentere et andet geografisk område.

Advertisement

Men 9. Circuit Court of Appeals fandt, at reglen i det seneste valg uforholdsmæssigt skadede Arizonas mindretalsbefolkninger, der har tendens til at stemme demokratisk.

Den anden afstemningsbegrænsning, der er tale om, er en Arizona-lov fra 2016, der kriminaliserer indsamling og levering af en anden persons afstemning, en tjeneste, som mindretals vælgere er overvældende mere tilbøjelige til at stole på end hvide vælgere. Republikanerne har også bedt Højesteret om at omlægge den 9. cirkulationsretts beslutning om at nedbryde statsbegrænsningen for praksis, der undertiden omtales som “afstemning af stemmesedler.”

På torsdag bad South Carolina-republikanere højesteret om at genindføre et vidnesbyrd om brevstemmer. Retten kan muligvis også snart modtage et GOP-tilbud om at tilbageføre en afgørelse i Wisconsin, der skubbede slagmarkens stats forfaldsdato for mailafstemning tilbage.

Biden-allierede kan også bede højesteret om at revidere et afgørende tab for domstole for demokrater i Florida. Sagen vedrører en Florida-lov, der kræver næsten 800.000 forbrydere i staten, der har afsluttet deres dom for at afvikle deres retsgæld, før de genvinder stemmeretten, selvom de ikke er i stand til at betale. Af de berørte vilde være floridiske vælgere med forbrydelser, hvoraf det anslås, at to tredjedele er sorte, der har tendens til at læne sig demokratiske.

Campaign Legal Center, en gruppe af stemmerettigheder, der repræsenterer udfordrerne, fortalte The Hill, at den ikke har truffet en endelig beslutning om, hvorvidt den skal anke i Højesteret.

”Alt, hvad jeg kan sige, er, at vi venter på, at støvet lægger sig,” sagde Paul Smith, Campaign Legal Centers vicepræsident for retssager og strategi, til The Hill.

Den generelle konsensus blandt domstolsovervågere er, at demokrater og deres allierede har haft en bedre win-loss-rekord end republikanere og konservative grupper, når de stemmer overens med lavinen i valgtvister.

Men ifølge Jason Snead fra Honest Elections Project, en af ​​de mest fremtrædende konservative grupper involveret i retssager, er demokratiske allierede sejre kun foreløbige. Gruppens administrerende direktør Snead fortalte The Hill i denne uge, at liberale gevinster kan appelleres og sagde, at han forventer, at flere sager vil nå højesteret.

”Mange af de retssager, som venstrefløjen har anlagt, er blevet erklæret som sejre. Men de er stadig i appel, så vi ved ikke, hvordan de vil forme sig, “sagde han.” Og vi forventer, at mange ting vil arbejde sig op gennem kredsløbs domstole og højesteret for meget. de næste par uger. ”

Advertisement

Spread the love

Leave a Reply

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com