Højesteret for at behandle GOP-bestræbelser på at genindføre stemmebegrænsninger i Arizona

Spread the love

Advertisement

Last Updated on July 13, 2020 by admin

Højesteret besluttede fredag ​​at høre et republikansk bud på at genindføre et par af Arizona-stemmerettighedsbegrænsninger, som blev nedlagt af en lavere domstol som racemæssigt partisk.

Sagen, som endnu ikke er planlagt til argumentation, er den første valgrelaterede tvist, der tages op af retten efter retfærdighedens død Ruth Bader GinsburgRuth Bader Ginsburg Court bøder kirken i Californien, 000 for gentagne gange at trodse sundhedsordrer Fauci beder om at ‘bære en maske’ topliste over mest bemærkelsesværdige 2020-citater Højesteret ser nye anmodninger om religiøse COVID-19 udskæringer MERE, en standhaftig liberal og hård forsvarer af stemmerettighederne.

Fredagsmeddelelsen kommer, da retten er klar til at skifte længere mod højre med den forventede ankomst til Præsident TrumpTrump opfordrer Georgia AG til ikke at få andre republikanere til at modsætte sig valgsag: rapporter Pennsylvania GOP-leder om at bryde med Trump om valg: ‘Jeg ville få mit hus bombet i aften’ Lovgivere opfordrer til at sænke sundhedsomkostningerne for at imødegå forskelle i pandemi MERE

Advertisement
tredje kandidat til højesteret, dommer Amy Coney Barrett, hvis bekræftelse ville cementere et 6-3 konservativt flertal.

Et andragende til gennemgang af Arizona’s stemmerettsag blev indgivet for flere måneder siden, men blev drøftet for første gang tirsdag, da den otte-medlems højesteret samledes privat til det første møde i den nye periode.

Anmodningen om at genindføre den kontroversielle politik var blevet støttet af Arizona Gov. Doug DuceyDoug DuceyDucey til at lede republikanske guvernører Krebs anlægger sag mod Trump-advokat, der sagde, at han skulle blive skudt snesevis af demonstranter samlet uden for hjemsted for valgchef i Michigan MERE (R) og mere end et halvt dusin GOP-senatorer, inklusive Sen. Ted CruzRafael (Ted) Edward CruzGOP Texas-senator sætter spørgsmålstegn ved ‘juridisk teori’ bag Trumps retssag for at udfordre statens valgresultater Trump beder Cruz om at argumentere for, at Texas-sagen Senatet godkender tre FEC-nominerede, hvilket genopretter kommissions evne til at fungere MERE af Texas. En konservativ retssag, der er involveret i valgsager over hele landet – og repræsenteret af advokatfirmaet, der behandler præsident Trumps selvangivelsessag – har også givet sin støtte.

Republikanerne forsøger at genindføre et par af områdebegrænsninger i Arizona, som en lavere domstol slog ned som racemæssigt diskriminerende. Ved afgørelsen mod GOP sagde 9. cirkulerende appelret, at de pågældende afstemningsgrænser havde potentialet til at gøre det sværere for farvede at stemme i Grand Canyon-staten.

Advertisement

En af de omstridte politikker handler om, hvordan valgadministratorer i Arizona skal håndtere afstemninger, der afgives på det forkerte valgsted eller område. Under Arizona’s regel uden for området, som har sine rødder i en politik, der går tilbage til 1970’erne, er administratorer forpligtet til at smide enhver forkert afstemning i sin helhed.

Republikanere i Arizona hævder, at politikker uden for området er almindelige i hele USA og hjælper med til at sikre, at ikke-kvalificerede vælgere ikke afgiver afstemning i lokale løb for embedsmænd, der kører for at repræsentere et andet geografisk område.

Men 9. Circuit Court of Appeals fandt, at reglen i det seneste valg uforholdsmæssigt skadede Arizonas mindretalsbefolkninger, der har tendens til at stemme demokratisk.

Den anden afstemningsbegrænsning, der er tale om, er en Arizona-lov fra 2016, der kriminaliserer indsamling og levering af en anden persons afstemning, en tjeneste, som mindretals vælgere er overvældende mere tilbøjelige til at stole på end hvide vælgere.

Republikanerne søger også Højesteret om at tilbageføre 9. Circuit Courts beslutning om at nedbryde Arizona’s begrænsning af denne praksis, som undertiden kaldes “afstemning af afstemninger”.

Advertisement

Spread the love

Leave a Reply

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com